Go to ...

Esdoornblad

RSS Feed

16 juli 2018

Minister Koenders over de Keniaanse verkiezingen: ‘van belang kalmte te bewaren’


Na een onrustige aanloop naar de verkiezingen heeft het Keniaanse volk op 8 augustus gestemd. Er zijn tot op heden geen officiële uitslagen bekend gemaakt. Wel zijn voorlopige uitslagen gepubliceerd door de kiescommissie.

De verkiezingswaarnemingsmissie van de Europese Unie, de Afrikaanse Unie en Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie Mogherini stellen dat het van groot belang is om de kalmte te bewaren.

Minister Koenders: ‘Ik sluit mij hier volledig bij aan. Kenia is een levendige democratie en de kiescommissie moet, in lijn met de Keniaanse grondwet, de ruimte krijgen om de officiële uitslag kenbaar te maken aan de Keniaanse bevolking’, aldus de minister.

‘Ik roep alle partijen en hun achterban op om kalmte te bewaren en de einduitslag te respecteren. Het wachten is nu op de bekendmaking van de einduitslag door de kiescommissie.’

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Kenia is naar aanleiding van de verkiezingen aangepast omdat de kans op onrust, rellen en ongeregeldheden toeneemt. Het advies is om demonstraties, politieke bijeenkomsten en protesten te vermijden, deze kunnen plotseling gewelddadig worden. Verder wordt geadviseerd om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Volg het nieuws over Kenia via internationale en/of lokale media. Volg ook de informatiekanalen van de ambassade via Facebook en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More Stories From Nederlands Nieuws