Go to ...

Esdoornblad

RSS Feed

28 januari 2020

Boeren zijn superieur tegen de Superboeren


Afgelopen zaterdagavond speelde de koploper en één van de beoogde kampioenskandidaten tegen de één van de beoogde degradatiekandidaten van dit seizoen; kortom de Boeren tegen de Superboeren, oftewel PSV tegen De Graafschap. De eindstand 1-4 lijkt dan ook niet meer dan normaal. De wedstrijd liet echter een wat genuanceerder beeld zien.

De eerste helft kreeg neutrale toeschouwer, de Graafschap supporter en de PSV supporter een vermakelijke pot voetbal te zien. De kansen regen zich aaneen…., aan beide kanten! Het begon al in de 4e minuut met een geweldige vrije trap van Robert Klaasen, die op het aluminium van de kruising uitéén spatte. De 8e minuut Lozano alleen op Jurjus af en geblokt, in de rebound kan Luuk de Jong net niet in kunnen koppen, in de 16e minuut El Jebli wordt door Narsingh aangespeeld en schiet net voorlangs. Het spel golfde op en neer…, natuurlijk was de kwaliteit van PSV duidelijk beter, maar de Graafschap compenseerde veel met strijdlust & passie. (en zo hoort het !!) In de 18e minuut was het wederom Luuk de Jong, die Lars Nieuwpoort te slim af was en mooi de bal inschoot; 0-1.  Wie dacht dat de Graafschap op zou geven, had het mooi mis. 2 Minuten later was het wederom Narsingh met een prachtige steekpass op wederom El Jebli, die de bal beheerst langs Zoet tikte; 1-1. In de 22e minuut Pereiro net naast en in de 25e minuut El Jebli net niet en in de 27e minuut Bergwijn, die met te veel ruimte voor de 1-2 tekende. In de 30e minuut Narsingh net over, in de 39e minuut counter PSV verijdelt en in de 40e minuut een goal van Dumfries afgekeurd wegens buitenspel. Kortom een geweldige eerste helft met 3 corners voor de Graafschap en slechts 1 voor PSV.

De tweede helft ging verder, zoals de eerste helft eindigde. Alleen een tandje minder…. De Graafschap op tandvlees en PSV op souplesse. Natuurlijk kon de volgende goal van PSV niet uitblijven. Maar het duurde maar liefst tot de 77e minuut, dat de voor Pereiro ingevallen Donyell Malen de 1-3 binnenschoot. Bij de Graafschap was de ‘piep leug’ en met dank aan PSV bleef het slechts bij nog één goal in de 87e minuut; voorzet van Bergwijn en een simpel intikkertje van de oud Graafschapper Luuk de Jong.

Na de wedstrijd was er natuurlijk weer de persconferentie, over en weer met complimenten  en een hoop lol tussen meester Henk de Jong en leerling Mark van Bommel (3 jaar geleden op trainerscursus). Deels wel te snappen, een beetje klef, maar enig chagrijn zou ook op z’n plaats zijn. Van Bommel zou chagrijnig kunnen zijn, omdat zijn ploeg tegen een bescheiden tegenstander niet echt kon imponeren en Henk de Jong zou chagrijnig kunnen zijn, omdat zijn ploeg de doelpunten wel héél gemakkelijk weggaf. Maar kortom iedereen ging tevreden naar huis en deed een plas en alles bleef zoals het was; PSV kampioenskandidaat en de Graafschap degradatiekandidaat. Even positief afsluiten; volgens Mark van Bommel is Luuk de Jong in deze vorm toe aan een stap hogerop in Europa. Dat betekent voor de Graafschap als ‘hoofd-opleider’ van Luuk een paar procentjes van de transfersom en dus een ‘bult geld’; ik zeg doen !!

DE GRAAFSCHAP – PSV: 1-4

Arbiter Kevin Blom | Toeschouwers: 12.313

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Luuk de Jong (18.), 1-1 Youssef El Jebli (21.), 1-2 Steven Bergwijn (27.), Donyell Malen (77.), 1-4 Luuk de Jong (87.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort©, L. Nieuwpoort (69. Van de Pavert), Tutuarima, Bakker, El Jebli (69. Van Mieghem), Klaasen, Narsingh (73. Nijland), Serrarens.

Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Hendrix, Pereiro (61. Malen), Lozano, De Jong©,  Bergwijn.

Gele kaart(en) De Graafschap: Nijland (81.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More Stories From Nederlands Nieuws